Verse tomatensoep maken

Verse tomatensoep maken

Verse tomatensoep maken is lekker maar niet altijd even makkelijk. Zo kunt u er beter voor zorgen dat de soep niet zuur wordt dat vinden de meeste mensen niet lekker. Gelukkig zijn daar wat trucjes voor en hoeft u niet over te stappen op de soepjes van de supermarkt. Zo kunt u altijd een lekkere, verse tomatensoep maken die met smaak opgegeten zal worden.

Verse tomatensoep makenBij verse tomatensoep maken moet u er allereerst op letten dat u goede tomaten koopt.

Als u een bezoekje aan de markt brengt, dan is de kans groot dat u rijpe tomaten vindt voor verse tomatensoep maken. Deze tomaten kunt u beste eerst in de over roosteren of grillen, dat haalt de zoete smaak naar boven. Volgens onze lezeres Stefanie (die ook blogt) kan je deze ook even kort opwarmen in de oven – in een schaal met goed wat zout en olijfolie. Mmmm, lekker!

U kunt de tomaten in een schaal met knoflook en olijfolie laten garen in de oven.

Ondertussen fruit u een uitje aan. Als de tomaten gaar zijn, kunnen ze in de pan verder koken met wat water waarna u het geheel kunt pureren met een staafmixer. Verse tomatensoep maken wordt dan zonder risico op zure soep, en met wat stokbrood met kruidenboter erbij zet u zonder al te veel moeite een maaltijd op tafel die zeker in smaak zal vallen.

Reacties zijn gesloten.