Chinese tomatensoep maken

Chinese tomatensoep maken

Chinese tomatensoep maken zoals een Chinees restaurant dat doet lijkt moeilijk maar het is te zeker doen. Deze soepsmaak is veruit favoriet en in het bijzonder bij kinderen omdat deze soep zo lekker zoet is. Eigenlijk is Chinese tomatensoep best wel pittig maar de ketjap maakt het zoeter.

chinese tomatensoepWat heeft u nodig?

Chinese tomatensoep maken houdt in dat u nogal wat ingrediënten nodig heeft. Om te beginnen enkele ontvelde tomaten. Verder nog een blikje tomatenpuree, drie eetlepels suiker, twee eetlepels bloem, wat gemberpoeder, een lente uitje, wat mihoen, een halve eetlepel azijn, een beetje water, zout en peper.

Bij Chinese tomatensoep maken hoort ook een kippenbouillon bij. Daar heeft u twee kleine kippenpoten voor nodig, twee bouillonblokjes, natuurlijk mag een teentje knoflook niet ontbreken, een uitje en een liter water.

Bereidingswijze Chinese tomatensoep maken

Doe de kippenpoten met de bouillonblokjes, uitje en knoflook in water en breng alles aan de kook. Na twintig minuten het vlees van de kippenpoten afhalen. De bloem, het gemberpoeder en tomatenpuree toevoegen en roeren. Dan de rest toevoegen en de mihoen koken. Meer komt er niet bij kijken bij Chinese tomatensoep maken.  Eet smakelijk!

By the way: let goed op. Heel wat recepten raden het gebruik van MSG aan als smaakversterker, maar hierover is heel wat negatief onderzoek te vinden. Ikzelf kan niet aanraden om MSG te gebruiken in Aziatische gerechten!

Reacties zijn gesloten.