Verse tomatensoep maken

Verse tomatensoep maken

Verse tomatensoep maken is lekker maar niet altijd even makkelijk. Zo kunt u er beter voor zorgen dat de soep niet zuur wordt, dat vinden de meeste mensen niet lekker. Gelukkig zijn daar wat trucjes voor en hoeft u niet over te stappen op de soepjes van de supermarkt. Zo kunt u altijd een lekkere, verse tomatensoep maken die met smaak opgegeten zal worden.

Bij verse tomatensoep maken moet u er allereerst op letten dat u goede tomaten koopt.

Als u een bezoekje aan de markt brengt, dan is de kans groot dat u rijpe tomaten vindt voor verse tomatensoep maken. Deze tomaten kunt u beste eerst in de over roosteren of grillen, dat haalt de zoete smaak naar boven.

U kunt de tomaten in een schaal met knoflook en olijfolie laten garen in de oven.

Ondertussen fruit u een uitje aan. Als de tomaten gaar zijn, kunnen ze in de pan verder koken met wat water waarna u het geheel kunt pureren met een staafmixer. Verse tomatensoep maken wordt dan zonder risico op zure soep, en met wat stokbrood met kruidenboter erbij zet u zonder al te veel moeite een maaltijd op tafel die zeker in smaak zal vallen.