Vegetarische tomatensoep

Vegetarische tomatensoep.

Je krijgt eters en een van hun eet geen vlees. Dan is het een beste uitdaging om een lekkere vegetarische maaltijd op tafel te zetten. Vegetarische tomatensoep is een prima voorgerecht en is goed gevuld samen met brood ook nog een prima hoofdgerecht. Als klap op de vuurpijl is vegetarische tomatensoep niet moeilijk te maken.

Voor deze vegetarische tomatensoep heb je nodig:

Ui
Knoflook
Gemberpoeder
Appelsientje zontomaat
Tomatenpassata
Gepelde tomaten
Appelmoes
Als extra vulling kun je een zakje soepgroente toevoegen of ze zelf snijden. Bij het zelf snijden kun je eindeloos variƫren tussen groenten.

Denk bijvoorbeeld aan prei, courgette, selderij en wortel.

Begin dit recept voor vegetarische tomatensoep met het snijden van de ui en de knoflook. Fruit dit met boter en olijfolie aan in de pan. Voeg daarna wat gemberpoeder toe en roer het goed door. Voeg hierna de Appelsientje zontomaat en de tomatenpassata toe. Eventueel een bouillonblokje met tuinkruiden voor de smaak.

Voeg de gepelde tomaten toe en laat alles koken totdat de tomaten kapot gekookt zijn.

De groentes kun je tegelijk toevoegen met de gepelde tomaten als je ze heel erg gaar wilt hebben, of iets later om de groente een bite te laten houden. Voeg de appelmoes toe voor het zoetje en de structuur. Proef en kijk of er nog zout en peper bij moet. Wil je een gladde vegetarische tomatensoep, pureer hem dan met een staafmixer.