Tomatensoep maken van verse tomaten

Tomatensoep maken van verse tomaten

Er gaat niets boven tomatensoep maken van verse tomaten. Bijzonder smakelijk, erg gezond, bevat weinig calorie├źn en binnen een uur heeft u deze soep op tafel staan.

Ingredi├źnten

Voor tomatensoep maken van verse tomaten heeft u voor vier personen drie kilo rijpe tomaten nodig. U kunt er een half pond soepvlees in doen en vooral rullige gekruide gehaktballetjes mogen niet ontbreken! Er horen ook wat groenten in bij tomatensoep maken van verse tomaten zoals enkele worteltjes, enkele roosjes bloemkool, een klein bosje selderij en natuurlijk wat vermicelli en een bouillonblokje.

Bereiding

Bij tomatensoep maken van verse tomaten moet u eerst het soepvlees en de gehaktballetjes gaar maken. De tomaten kunnen nu fijn worden gesneden en worden gekookt. Voor een dikkere soep doorkoken totdat er veel vocht is verdampt.
Pureer de tomaten en doe ze door een zeef waardoor de velletjes en pitjes achterblijven. Breng de soep aan de kook, voeg de groenten en het vlees toe en neem als laatste de vermicelli.

Opdienen

Wilt u uw tomatensoep wat voller hebben, dan doet u er meer groenten bij. Bij tomatensoep maken van verse tomaten kunt u broodjes of stokbrood met kruidenboter serveren.